Вести


Председник Мировић отворио Ветеринарску клинику на Пољопривредном факултету

Нови Сад , 12. јун 2017.
-A A +AПредседник Мировић отворио Ветеринарску клинику на Пољопривредном факултету.

Нови Сад , 12. јун 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и декан Пољопривредног факултета Недељко Тица, симболичним пресецањем врпце, отворили су данас Ветеринарску клинику на Пољопривредном факултету.

Мировић је истакавши да се ради о важном пројекту, представницима медија рекао да је уређењем Клинике и лабораторије у њеном склопу, које је коштало преко 23 милиона динара, показана нова политика, која је усмерена на заједничко инвестирање у развојне елементе Универзитетa у Новом Саду. Мировић је истакао и друге примере таквог улагања, попут пројекта Научно технолошког парка, чија изградња напредује из дана у дан у оквиру Факултета техничких наука. Председник Покрајинске владе je указао на видљивост инвестиција и у оквиру комуналне инфраструктуре, а реч је о уређењу приступних улица и саобраћајница Универзитету.

„Једном рационалнијом и новом политиком, од када је изабрана нова Покрајинска влада, приступамо сваком факултету Новосадског универзитета, разговaрамо, анализирамо и обезбеђујемо средстaва за приоритетне потребе за сваки факултет посебно“, нагласио је овом приликом Мировић.

Председник Покрајинске владе најавио је да ће ова клиника имати и сопствене приходе, а то значи да није само реч о улагању намењеном едукативном или научно-наставном програму, већ о пројекту који ће бити отворен и за тржишну утакмицу, и на тај начин оправдати смисао улагања у њега.

Мировић је назначио да најважнија снага Војводине лежи у научним и иновативним елементима.

Декан Пољопривредног факултета Недељко Тица истакао је да је Ветеринарска клиника, пројекат чије отварање је било могуће захваљујући заједничком ангажовању Факултета, Покрајинске владе и надлежних секретаријата, што је посебно важнo јер након 15 година од када је основан смер за ветеринарску медицину, студенти ове високообразовне установе сада имају могућност да уз најсавременију опрему да вежбају практична знања. На овај начин биће могуће и стицање европске акредитацијe Пољопривредног факултета у области медицинских наука.

Након свечаног отварања председник Мировић и декан Тица, у пратњи шефа Катедре за ветеринарску медицину проф. др Браниславе Белић, обишли су новоотворену клинику.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs