Вести


Председник Мировић примио амбасадора Руске Федерације

Нови Сад , 02. октобар 2019.
-A A +AПредседник Мировић примио амбасадора Руске Федерације .

Нови Сад , 02. октобар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са новим амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком, са којим је разговарао о проширивању сарадње и интензивирању контаката АП Војводине и руских области, посебно у делу привредне сарадње.

Поносни смо на традиционално добре односе наше две земље, то је однос пријатељства и партнерства. Бројне су могућности за проширивање сарадње, посебно у областима пољопривреде, прехрамбене и аутомобилске индустрије, оцењено је на састакну одржаном у Покрајинској влади.

Постоји велики потенцијал да сарадњу продубимо и интензивирамо, са акцентом на привреди. АП Војводина велики је потенцијал за директне инвестиције кроз постојање 11 индустријских зона које смо изградили широм АП Војводине, навео је председник Мировић.

Када сам 2016. године дошао на чело Покрајинске владе, нисмо имали ниједан споразум са областима Руске Федерације. За ове три године, успоставили смо сарадњу са Нижњегородском и Архангелском области, истакао је председник Мировић.

Имамо стратешке односе са Републиком Србијом, желимо да ојачамо међурегионалну сарадњу између области Руске Федерације и АП Војводине, у којој видимо велики потенцијал за повезивање и сарадњу, рекао је амбасадор Боцан-Харченко.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs