Вести


Председник Мировић примио амбасадорку Румуније

Нови Сад , 31. мај 2021.
-A A +AПредседник Мировић примио амбасадорку Румуније.

Нови Сад , 31. мај 2021. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас амбасадорку Румуније Силвију Давидоју, са којом је разговарао о економским темама и интензиварању сарадње на реализацији прекограничних пројеката.

Саговорници су се сагласили да је изградња ауто-пута Београд–Вршац–Темишвар приоритет и велика шанса за привреду, саобраћај и целокупно унапређење односа.

„Отворени смо за сарадњу на свим пољима имајући у виду вишедеценијско пријатељство са Румунијом и њеним жупанијама“, казао је председник Мировић.

Он је најавио да ће Покрајинска влада подржати завршетак радова у Музејском комплексу у Торку, намењеном румунској националној мањини, истакавши да се из покрајинског буџета континуирано издвајају средства за унапређење положаја, живота и рада националних мањина у Војводини.

Амбасадорка Румуније истакла је овом приликом да постоји велики потенцијал за сарадњу и у областима енергетске ефикасности, заштите животне средине, здравства, образовања и у ванредним ситуацијама, а да ће, како је нагласила, круна сарадње двеју земаља бити изградња ауто-пута.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs