Вести


Председник Мировић примио делегацију кинеске провинције Хебеј

Нови Сад , 12. март 2019.
-A A +AПредседник Мировић примио делегацију кинеске провинције Хебеј.

Нови Сад , 12. март 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију кинеске провинције Хебеј, коју у дводневној посети АП Војводини предводи Ченг Леи, заменик генералног директора Канцеларије за спољне послове Владе те провинције.

На састанку је разговарано о економским и привредним потенцијалима Војводине, као и о могућностима успостављања конкретне сарадње у области здравства и пољопривреде.

Саговорници су указали на значај пријатељства и сарадње која постоји између две земље, и истакли уверење да ће се ти односи још више развијати у будућности.
Представљајући потенцијале АП Војводине, председник Мировић истакао је да су добри политички и привредни односи наше две земље добра основа за реализацију конкретних пројеката.

Провинција Хебеј заинтересована је за улагање у АП Војводину у свим областима од заједничког интереса.

Заменик генералног директора Канцеларије за спољне послове Народне владе те провинције Ченг Леи захвалио се председнику Мировићу за подршку приликом отварања Конфуцијеве учионице за изучавање кинеског језика и културе у Карловачкој гимназији.

У оквиру дводневног боравка у АП Војводини, кинеска делегација посетила је и Клинички центар Војводине и Институт за ратарство и повртарство Нови Сад.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs