Вести


Председник Мировић примио делегацију Удружења кинеских привредника у Војводини

Нови Сад , 11. јануар 2017.
-A A +AПредседник Мировић примио делегацију Удружења кинеских привредника у Војводини .

Нови Сад , 11. јануар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију Удружења кинеских привредника у Војводини, коју предводи Цоу Ђунвеј (Zou Junwei), председник Удружења и директора Конфуцијевог института на Универзитету у Новом Саду, проф. Џао Јоухуа (Zhao Youhua).

На иницијалном састанку у Покрајинској влади, председник Мировић и представници кинеског Удружења, разговарали су пре свега о унапређењу економске и привредне сарадње Кине и Србије, а у оквиру тога и покрајине Војводине.

Саговорници су указали на значај пријатељства и сарадње, које постоји између наших земаља, истичући уверење да ће се овакви односи још више развити у будућности и допринети реализацији конкретних пројеката.

Председник Мировић је истакао да очекује да сарадња између наше две земље јача у свим областима, указавши да су приоритетне активности Покрајинске владе усмерене на привлачење инвестиција, долазак пословних партнера и запошљавање. Мировић је навео да је Кина наш значајан партнер, што је доказано важним пословним резултатима за обе земље. Председник Покрајинске владе је то назвао охрабрујућом чињеницом, нагласивши да је важно да што више кинеских привредника дође у Србију.Подсетивши да имамо готове инфраструктурне пројекте, Мировић је указао и на велики потенцијал који лежи у туризму.

Председник Удружење кинеских привредника Цоу Ђунвеј (Zou Junwei), истакао је да традиционално пријатељство које нас одликује, представља добру основу за унапређивање сарадње у привреди, научно- технолошког развоја и култури. Истичући значај подршке који су добили од Покрајине за њихово оснивање, представници Удружења и Конфуцијевог института навели су да је њихов циљ пружање доприноса на плану јачања свеукупне сарадње између Кине и Србије, и покрајине Војводине. Осим поменутих области, гости су могућу сарадњу видели и на плану прерађивачке и аутоиндустрије.Исказан је велики интерес и за сарадњу са српским предузећима и њихово присуство на кинеском тржишту. Овом приликом дата је подршка могућности стварања нових програма у оквиру универзитетске размене студената, и стварања одређених смерова на кинеском језику.

Састанку је присуствовао и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs