Вести


Председник Мировић примио шефа Мисије ОЕБС у Србији

Нови Сад , 17. мај 2017.
-A A +AПредседник Мировић примио шефа Мисије ОЕБС у Србији.

Нови Сад , 17. мај 2017. .

Војводина је препозната као добар модел у бројним областима друштвено-политичког живота, с нагласком на област заштите мањинских права, где репрезентује оно што Европска унија јесте, истакнуто је на данашњем састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића и амбасадора Андреa Орициа, шефа Мисије ОЕБС у Србији.

Председник Мировић и амбасадор Орицио, који је боравио у првој званичној посети Покрајинској влади, разговарали су о унапређењу сарадње АП Војводине и Мисије ОЕБС, која у Србији има мандат да помогне у процесу реформи и модернизације земље.

Мировић је нагласио да је нова Покрајинска влада поставила кључни правац свог деловања, који је у складу са опредељењем републичке владе, а то је уграђивање европских стандарда у функционисање институција. За реализацију тог циља дефинисани су приоритети који треба да омогуће боље функционисање институција које су кључне за остваривање стандарда у областима заштите људских и мањинских права, и у другим областима.

Амбасадор Орицио је нагласио да је ОЕБС спреман да на оперативном нову пружи подршку АП Војводини, те да наша покрајина у ОЕБС-у види партнера за сарадњу у областима у којима има кључну улогу у Србији.

У разговору је истакнуто и да је мигрантска криза нови изазов са којим се како Србија и АП Војводина, тако и Мисија ОЕБС у Србији суочавају.

Оцењено је да је Србија, у односу на економске и техничке могућности, показала висок степен спремности да у европском духу помогне у решавању мигрантске кризе. То је, како је навео Орицио, битно и за европске институције и за јавност. Истакнуто је и да је сарадња на решавању мигрантске кризе веома битна, јер то питање нико не може да реши сам.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs