Вести


Председник Мировић примио шефа Мисије ОЕБС у Србији

Нови Сад , 17. мај 2017.
-A A +A







Председник Мировић примио шефа Мисије ОЕБС у Србији.

Нови Сад , 17. мај 2017. .

Војводина је препозната као добар модел у бројним областима друштвено-политичког живота, с нагласком на област заштите мањинских права, где репрезентује оно што Европска унија јесте, истакнуто је на данашњем састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића и амбасадора Андреa Орициа, шефа Мисије ОЕБС у Србији.

Председник Мировић и амбасадор Орицио, који је боравио у првој званичној посети Покрајинској влади, разговарали су о унапређењу сарадње АП Војводине и Мисије ОЕБС, која у Србији има мандат да помогне у процесу реформи и модернизације земље.

Мировић је нагласио да је нова Покрајинска влада поставила кључни правац свог деловања, који је у складу са опредељењем републичке владе, а то је уграђивање европских стандарда у функционисање институција. За реализацију тог циља дефинисани су приоритети који треба да омогуће боље функционисање институција које су кључне за остваривање стандарда у областима заштите људских и мањинских права, и у другим областима.

Амбасадор Орицио је нагласио да је ОЕБС спреман да на оперативном нову пружи подршку АП Војводини, те да наша покрајина у ОЕБС-у види партнера за сарадњу у областима у којима има кључну улогу у Србији.

У разговору је истакнуто и да је мигрантска криза нови изазов са којим се како Србија и АП Војводина, тако и Мисија ОЕБС у Србији суочавају.

Оцењено је да је Србија, у односу на економске и техничке могућности, показала висок степен спремности да у европском духу помогне у решавању мигрантске кризе. То је, како је навео Орицио, битно и за европске институције и за јавност. Истакнуто је и да је сарадња на решавању мигрантске кризе веома битна, јер то питање нико не може да реши сам.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs