Вести


Председник Мировић приредио пријем за рукометаше „Војводине“

Нови Сад , 09. јун 2017.
-A A +AПредседник Мировић приредио пријем за рукометаше „Војводине“.

Нови Сад , 09. јун 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, примли су данас руководство и играче Рукометног клуба ''Војводина'', поводом оствареног успеха тог клуба, односно освајања пете узастопне титуле првака Супер лиге Србије.

Мировић је честитајући војвођанским рукометашима на тако значајном успеху, истакао да им заправо честита на борбености, срчаности, на начину на који су представљали свој клуб и свој град. Председник Покрајинске владе изнео је да је овде посебно значајно што се ради о постизању успеха у континуитету.

„Ниједан колективни спорт, осим одбојке, у протеклих више деценија у новосадској историји спорта, није успео да из године у годину буде најбољи“, рекао је Мировић и указао на конкуренцију која није занемарљива у овом спорту. То, по његовим речима, говори о самим играчима и дугорочном и добром раду и доброј управи, која годинама чини све да у континуитету обезбеди одличне услове играчима, односно за развој рукометног спорта у нашем граду. Председник Мировић је истакао и значај спортске хале на Сланој бари, у чијем је оснивању и сам учествовао, те да га посебно радује чињеница да је овај спортски објекат у функцији спортских потенцијала на најбољи начин, што значи да се тај труд заиста исплатио. Сада и ватерполисти и рукометаши и други спортски клубови имају више простора, комфора и много боље услове. Како је Мировић још нагласио овде није реч само о победи, већ о чињеници да су рукометаши „Војводине“ успели да одрже титулу првака тако дуго, односно да се ради о снажном спортском колективу који се годинама одржава на највишем нивоу.

Председник Рукометног клуба ''Војводина'' Милан Ђукић захвалио се на пријему, подсетио је на досадашње резултате и најавио европске утакмице које им предстоје, и изразио уверење да ће бар једну европску утакмицу довести у Нови Сад. Ђукић је овом приликом најавио и сигурно учешће војвођанских рукометаша у СЕХА лиги.
Председнику Мировићу је овом приликом уручена захвалница за велику подршку и допринос Рукометном клубу „Војводина“.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs