Вести


Председник Мировић састао се са амбасадором Турске

Нови Сад , 12. март 2019.
-A A +AПредседник Мировић састао се са амбасадором Турске.

Нови Сад , 12. март 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас са амбасадором Турске Танжуом Билгичем о досадашњој сарадњи и могућностима за повезивање и успостављање сарадње између АП Војводине и Града Новог Сада са турским покрајинама и градовима.

На састанку у Покрајинској влади, оцењено је да је досадашња економска и политичка сарадња две земље, коју су поставили председници Републике Србије и Републике Турске, на највишем нивоу у заједничкој историји, те да је то добар и стабилан оквир за интензивирање односа на свим нивоима, као и за довођење инвеститора у АП Војводину.

Као области у којима је могуће остварити тешње односе и привући турске инвеститоре, саговорници су навели информационе технологије, област у којој, како су се сагласили, Војводина предњачи.

Мировић и Билгич истакли су да захваљујући историјским односима две земље, у протеклих неколико година број туриста из Турске је у континуираном порасту, оцењујући да је културни туризам област која може да допринесе да Србија и АП Војводина буду још атрактивније туристичке дестинације.

Састанку су присуствовали и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs