Вести


Председник Мировић у радној посети Румунији

Арад , 22. јун 2019.
-A A +AПредседник Мировић у радној посети Румунији.

Арад , 22. јун 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се данас у Араду, у Румунији, на „Конференцији покрајина-побратима“, истакавши да је регионална сарадња у свим областима друштвеног живота све интензивнија али да још увек постоји потенцијала и капацитета да се та сарадња унапређује и проширује.

„Оријентацију АП Војводине потврђује чињеница да смо ми од формирања Покрајинске владе, пре 3 године, потписали 11 нових споразума о сарадњи са регионима из целог света. Том сарадњом стварaмо институционални оквир за сарадњу привредних комора, развојних агенција, универзитета, културних и туристичких организација и свих других институција“, казао је председник Мировић.

Желимо и радимо на томе да овим споразумима и конкретном сарадњом подстакнемо регионални и локални развој, додао је председник Мировић.

Председник Мировић учествовао је и на округлом столу „Локални развој и међународни односи у Европи региона између држава које су чланице ЕУ и оних које нису“.

На позив председника Жупанијског већа Јустина Чонке, председник Мировић присуствовао је и свечаности поводом стогодишњице стварања модерне румунске државе и упрaве Града Арада.

Догађају је присуствовала и Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs