Вести


Председник Пајтић обишао радове на изградњи и опремању кабинета за ветерину и сточарство у Средњој пољопривредно-прехрамбеној школи у Руми

Рума , 03. април 2016.
-A A +AПредседник Пајтић обишао радове на изградњи и опремању кабинета за ветерину и сточарство у Средњој пољопривредно-прехрамбеној школи у Руми.

Рума , 03. април 2016. .

„Пољопривреда је највећа развојна и извозна шанса Србије, и ко то не разуме, тај не разуме ни у ком правцу се може развијати наше друштво“, рекао је председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић приликом обиласка Средње пољопривредно-прехрамбене школе “Стеван Петровић Бриле” у Руми, где су у току радови на изградњи и опремању кабинета за ветерину и сточарство.

За изградњу новог кабинет за извођење практичне наставе на школској економији, Управа за капитална улагања АП Војводине је издвојила 12,8 милиона динара, док је нешто више од 10 милиона динара обезбеђено из буџета општине и сопствених средстава школе.

„Пољопривредна школа у Руми била је у изузетно тешкој ситуацији у моменту када је остала без могућности да има кабинет за практичну наставу. Због тога смо одлучили да подржимо овај пројекта, јер само кроз практичан рад, деца која се одлуче за ову средњу школу могу конкретно да науче како се да развијају сточарство, ратарство, повртарство“, рекао је покрајински премијер и додао да се очекује да ће радови на изградњи кабинета бити завршени до лета, а да ће већ од 1. септембра ђаци имати прилику да се образују по највишим стандардима.

Директор Средње пољопривредно-прехрамбене школе “Стеван Петровић Бриле”, Милан Пуповац истакао је да ће захваљујући Покрајинској влади, већ од 1. септембра ова школа бити едукационо место, где ће ученици своја теоретска знања преплитати са практичним вештинама. Како је навео, то ће им омогућити да по завршетку средње школе спремно наставе даље школовање или да се успешно баве пољопривредом.

У оквиру школске економије при Средњој пољопривредно-прехрамбеној школи “Стеван Петровић Бриле”, биће изграђен приземни објекат површине 458,46м2, који ће користити наставници и ученици за извођење практичне наставе за образовне профиле ветеринарски и пољопривредни техничар. Пројектом је предвиђено да буде изграђен кабинет за ветерину, мешаона сточне хране са оставама за смештај зрнасте хране, узгајивалиште и прасилиште, као пратећи објекти попут учионице, санитарних чворова, оставе, канцеларије и ветеринарске амбуланте.

Обиласку Средње пољопривредно-прехрамбене школе “Стеван Петровић Бриле” присуствовао је и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs