Вести


Председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић отворио обновљену зграду Културног центра у Бачком Петровцу

Нови Сад , 16. април 2016.
-A A +AПредседник Покрајинске владе др Бојан Пајтић отворио обновљену зграду Културног центра у Бачком Петровцу.

Нови Сад , 16. април 2016. .

Председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић, заједно са председником општине Павелом Марчоком и државним секретаром у Министарству рада, социјалних питања и породице Словачке Републике, Браниславом Ондрушом, отворио је данас обновљени Културни центар у Бачком Петровцу.

На свечаности овим поводом у Бачком Петровцу присуствовали су и покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Бранислав Бугарски и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић.

Председник Пајтић истакао је овом приликом да смо у нашој покрајини поносни на чињеницу да је ниво права националних заједница изнад онога што су европски стандарди, и што националне заједнице у нашој покрајини имају образовање у основним, средњим школама и Универзитету на свом језику.

"Данас смо пресрећни што отварамо словачки Културни центар у Бачком Петровцу, потпуно реконструисан и спреман да покрије све оно што су културне потребе словачке заједнице овде, као и у ширем окружењу . Ми смо посветили своје године живота управо очувању идентитета националних заједница и са поносом можемо да кажемо да имамо шест службених језика, по чему смо јединствена регија у Европи. Очување идентитета наших националних заједница развија се и преко завода за културу, и других различитих институција. Посебно желим да се захвалим заменику министра на подршци и да кажем и да имамо изванредне односе са Словачком и имаћемо их у будућности, јер делимо исте вредности. Те вредности су социјална правда, национална равноправност и једнакост, и братство свих народа Европе, и због тога је задовољство што имамо данас прилику да се дружимо и да заједнички отворимо овај Kултурни центар, поручио је преседник Пајтић са отварања реконструисаног Дома културе у Бачком петровцу.

Председник покрајинске владе је подсети да је у реконструкцију ове значајне установе уложено преко седам милиона динара, њено партерно уређење и уређење целокупне зграде, која је потпуно обновљена.
"Иначе, поред улагања у културу ми смо у општину Бачки Петровац уложили више стотина милиона динара. Само у Бачком Петровцу је у потпуности реконструисана путна мрежа , решен је проблем воде за пиће и изграђена је спортска хала", подсетио је председник Пајтић и најавио још један значајан догађај у наредних неколико дана, отварање спортске хале у Гложану. Ово је како је председник Покрјинске влде истакао резултат заједничког вредног рада са општинским руководством и председником Општине Павелом Марчоком.
Државни секретар у Министарству рада, социјалних питања и породице Словачке Републике, Бранислав Ондруш и председник општине Бачки Петровац Павел Марчкок посебно су се захвалили Покрајинској влади и др Бојану Пајтићу на подршци која омогућава представницима словачке националне заједнице очување културног и националног идентитета.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs