Вести


Представници градова и општина прошли обуку за коришћење шалтерске апликације, еЗПСЕ и еДостава

Нови Сад , 06. април 2021.
-A A +AПредставници градова и општина прошли обуку за коришћење шалтерске апликације, еЗПСЕ и еДостава.

Нови Сад , 06. април 2021. .

Представници градских и општинских управа Војводине данас су у Новом Саду, у организацији Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Канцеларије за информационе технологије из Београда и Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), похађали једнодневну обуку за рад у шалтерској апликацији и регистровање грађана на портал еУправа и примену информационих решења еЗПСЕ и еДостава.

Обука за имплементирање и ширење постојећих апликација има за циљ успостављање ефикаснијег управљања администрацијом у јединицама локалне самоуправе у оквиру чијих надлежности грађани остварују готово 70 одсто укупних животних, радних и пословних потреба.

Поздрављајући учеснике обуке, ресорни секретар Александар Софић нагласио је да дигитализација представља један од стратешких циљева за унапређење ефикасности и функционисања јавног сектора Владе Републике Србије и Покрајинске владе.

„С тим у вези, Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу у претходне две недеље организовао је низ едукативних посета за представнике свих 45 општина АП Војводине државном Дата центру у Крагујевцу како би се упознали са првом државном платформом са најмодернијом архивом електронских података“, подсетио је Софић. Он је нагласио да је ситуација изазвана пандемијом показала пуни потенцијал и значај информационих решења попут апликација еВртић еБЕБА и еУправа у циљу што лакшег и једноставнијег превазилажења административних и бирократских баријера, као и за изузетно успешан процес вакцинације грађана.

Софић је казао да је данашња обука наставак одличне сарадње са Канцеларијом за информационе технологије из Београда и организацијом НАЛЕД, и навео да је у току припрема за развијање ЦРМ система, који ће грађанима омогућити директну комуникацију са институцијама за постављање упита и слање захтева путем имејла, говорне поште или СМС-а.

Обуке се спроводе у оквиру пројекта „Supporting enhancment of e-Delivery of Acts and Requests between business/citizens and Government in Serbia“, који финансира Европска банка за обнову и развој. Предавачи су стручњаци за информационе технологије и питања регулаторног и правног оквира за имплементацију еУправе.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs