Вести


Представници EYOF-а 2019. на пријему у Покрајинској влади

Нови Сад , 07. децембар 2018.
-A A +AПредставници EYOF-а 2019. на пријему у Покрајинској влади.

Нови Сад , 07. децембар 2018. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић приредио је данас свечани пријем за представнике Европског олимпијског фестивала младих (EYOF 2019), коју су чинили и представници Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

Европски олимпијски фестивал младих, четрнаести по реду, биће одржан од 9. до 14. фебруара 2019. године, у градовима Источно Сарајево и Сарајево, а на фестивалу се очекује учешће 1.500 спортиста из 50 европских земаља. У организацији манифестације биће укључено близу две хиљаде људи, од тога 1.200 волонтера, међу којима ће бити и волонтери са Универзитета у Новом Саду.

Поздрављајући представнике EYOF-a 2019, секретар Милошевић је истакао да све што говори о успеху овог региона, говори о узајамности и повезаности младих људи, што представља најмоћнију полугу стабилности на овим просторима.

„Ми ћемо учинити све што је у нашој моћи да покажемо колико смо потребни једни другима. Желимо да сарађујемо, да стварамо амбијент узајамног разумевања, сарадње и поштовања. Сигуран сам да ћемо на тај начин учврстити везе и трасирати један квалитетан однос у науци, спорту, привреди и у другим сегментима“, рекао је секретар Милошевић.

Директор EYOF-a Сенахид Годињак, захвалио се Олимпијском комитету Републике Србије на несебичној подршци и помоћи да Босна и Херцеговина, градови Сарајево и Источно Сарајево буду домаћини овог изузетно значајног спортског догађаја.

„Ова манифестација треба да ојача и учврсти везе и да обрише било какве границе које неко има, пре свега у својој глави, а које нису видљиве на терену“, нагласио је директор Годињак.

Учешће студената Универзитета у Новом Саду у оквиру EYOF-а доприноси поспешивању сарадње са студентима из региона и повезивању спортиста из целе Европе. У основама Олимпијског фестивала младих је неговање толеранције, поштења, пријатељства, као основних хуманистичких принципа, истовремено развијање свести о здравој конкуренцији, значају и вредностима идеала садржаних у Олимпијској повељи.

Након пријема у Покрајинској влади, делегација EYOF-а обишла је Ректорат Универзитета у Новом Саду, где се састала са проректорком проф. др Сањом Подунавац Кузмановић. Пријему је присуствовао покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић. Потом је одржана презентација EYOF-а 2019.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs