Вести


Представљени отворени позиви у оквиру "Хоризонта 2020"

Нови Сад , 24. јун 2014.
-A A +AПредстављени отворени позиви у оквиру "Хоризонта 2020".

Нови Сад , 24. јун 2014. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за науку и технолошки развој проф. др Драгослав Петровић отворио је други по реду инфо-дан под називом: „Представљање отворених позива у оквиру Хоризонта 2020“.

„Хоризонт 2020“ представља нови програм Европске уније за истраживање и иновације. Према речима проф. др Петровића, од Министарства науке стигла је потврда да ће и Србија моћи да буде укључена у овој програм. Први позиви су отворени у децембру прошле године. За реализацију овог програма Европске уније предвиђен је буџет од 78 милијарди евра до 2020. године и за њих могу конкурисати и научно-истраживачке институције и компаније са територије АП Војводине.

Циљ данашњег инфо-дана је да се истраживачима и представницима компанија са територије АП Војводине представе и приближе неки од тренутно отворених позива, као и да се помогне у што успешнијем аплицирању на отворене позиве у наредном периоду.

"Желим да истакнем да смо ми у Војводини већ укључили све наше институције. У овом тренутку 11 пројеката већ је прошло нашу валоризацију и они су добили позитивну оцену. Покрајина је издвојила и стимуланс како би пријавили своје учешће на досадашњим конкурсима. Покрајинска влада издвојила је 22 милиона динара за подстицај овим, веома важним, програмима и очекујем да ћемо до краја године имати бар 30-так пројеката, од којих би један значајан део требало да обезбеде средства нашим истраживачима и малим и средњим предузећима, с обзиром да се један сегмент "Хоризонта" управо на њих односи", изјавио је проф. др Драгослав Петровић.

"Очекујем да ћемо наставити са овом узлазном линијом у нашој сарадњи у науци и високим технологијама, која је и до сада постигла изванредне резултате. У 2012. години имали смо прилив од готово 11 милиона евра. За прошлу годину се завршава анализа резултата и верујем да је прилив близу 20 милиона евра. То говори о томе да ова улагања представљају успешну економску категорију", рекао је проф. др Петровић.

Излагање на инфо-дану имали су представници Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој, сарадници са Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду и представници Балканске сигурносне мреже.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs