Вести


Пријем за проф. др Михаила Бајића, некадашњег декана и професора Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду

Нови Сад , 22. јул 2016.
-A A +AПријем за проф. др Михаила Бајића, некадашњег декана и професора Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду.

Нови Сад , 22. јул 2016. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и заменик покрајинског секретара проф. др Душица Ракић, примили су данас проф. др Михаила Бајића, некадашњег декана и дугогодишњег професора Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду.

Професор Михаило Бајић, родом је из Банатског Двора, а већ деценију и по живу у Бостону, у Америци. Свој боравак у Србији професор Бајић је искористио да Регионалном центру за младе таленте у Зрењанину поклони своју личну библиотеку, која броји око две хиљаде књига.

Проф. др Зоран Милошевић изразио је задовољство што је данас у Покрајинској влади био домаћин угледном професору, чији су ђаци били и проф. др Душица Ракић и он.

„С љубављу смо данас примили професора Бајића, радосни што смо од њега научили животне и професионалне лекције које нас и данас инспиришу“, рекао је проф. др Зоран Милошевић.

У библиотеци коју је професор Бајић поклонио свом завичајном Зрењанину, налазе основни извори научних сазнања из области биологије, медицине, а посебно о науци о мозгу. Ту су и богати извори српске, руске и западноевропске књижевности, националне и међународне историје, као и монографије и студије о најпознатијим музејима света.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs