Вести


Пријем за студенте права из Словеније, Хрватске и Србије

Нови Сад , 15. децембар 2016.
-A A +AПријем за студенте права из Словеније, Хрватске и Србије.

Нови Сад , 15. децембар 2016. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић приредио је данас у Покрајинској влади, свечани пријем за студенте права из Словеније, Хрватске и Србије.

Европско удружење студената права – ЕЛСА Нови Сад организатор је ове посете у циљу повезивања студената права из региона и целе Европе.

Проф. др Милошевић поздравио је будуће правнике из региона и њихове новосадске колеге и домаћине, истакавши да је ово права прилика да се упознају са градом Новим Садом, новосадским Универзитетом и институцијама Аутономне покрајине Војводине. Ресорни секретар је указао на значај оваквих програма, који пружају младим људима могућност за стицање корисних контаката, као и да сазнају нешто више о начину и могућностима студирања у другим европским центрима.

Ресорни секретар Милошевић је у изјави представницима медија истакао да овакви пројекти, осим испуњавања научних и образовних циљева, шаљу једну људску поруку која је приоритет, и што су ови млади људи показали, а то је како треба да се комуницира у Европи – непосредно, топло и људски.

„Колеге из Марибора, Љубљане, Загреба и Новог Сада, данас су колеге правници. Они немају своја регионална, завичајна удаљења, него су се приближили. Зато је посебно задовољство осетити оне установљене вредности античке Грчке о истини, правди, доброти, љубави и лепоти, али у овом случају обрнутим редоследом. Љубав, доброта и лепота је нешто што је ове људе спојило, а о истини и правди верујем да ће касније размишљати једнако топло као сада. Ја сам уверен да ће ови наши правници, који ће уређивати правни система наших европских држава, имати у виду ове тренутке, који треба да их оплемене и допринесу да постану добри професионалци и добри људи“, предочио је проф. др Зоран Милошевић уз жеље овим младим људима да се успешно остваре у својој професији и животу.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs