Вести


Продужен рок конкурса за опрему за наводњавање до краја октобра

Нови Сад , 29. септембар 2016.
-A A +AПродужен рок конкурса за опрему за наводњавање до краја октобра.

Нови Сад , 29. септембар 2016. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић уручио је данас нових 180 уговора корисницима бесповратних средстава остварених на конкурсу за суфинансирање набавке опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара на територији АП Војводине у 2016. години.
„Са овим улагањима, са задовољством могу да констатујем, биће обезбеђено наводњавање нових 2.016 хектара“, рекао је Вук Радојевић и подржао окупљене пољопривреднике у њиховој намери да се баве интензивном пољопривредном производњом, која због тога што је конкурентнија и економичнија, треба да буде модел успешнијег развоја пољопривреде.

Вредност данас потписаних уговора, односно инвестиције у опрему за наводњавање и бунаре, износи 168.543.361,00 динара, од чега је из буџета АП Војводине обезбеђено 52.883.595,00 динара.

Покрајински секретар за пољопривреду Вук Радојевић је нагласио да је, јуче усвојеним ребалансом буџета, за ову меру подршке, обезбеђено додатних 30 милиона динара, да се због тога конкурс продужава до краја октобра, и позвао физичка и правна лица, која имају регистровано пољопривредно газдинство, да искористе ову могућност и конкуришу за средства за наводњавање.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs