Вести


Професор др Весна Копитовић посетила Општу болницу у Сремској Митровици

Нови Сад , 18. април 2016.
-A A +AПрофесор др Весна Копитовић посетила Општу болницу у Сремској Митровици.

Нови Сад , 18. април 2016. .

Општа болница у Сремској Митровици купила је операциони сто са наставцима за ортопедију и електрохируршки плазма генератор, захваљујући средствима добијеним на јавном конкурсу у области здравства Управе за капитална улагања Војводине. Вредност набављене медицинске опреме је 13 милиона динара.
Тим поводом митровачку Болницу данас су посетиле покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић и др Данијела Станковић Баричак, помоћница за здравство.

„Покрајинска влада је у последњих неколико година финансирала реконструкцију интерног одељења, кардио блока, интерне јединице и свакако набавку изузетно важне медицинске опреме. Поступак јавне набавке за едноскопски стуб за одељење гинекологије, чиме ће бити омогућене и хистероскопске операције, као и за набавку РТГ апарата за болничке услове за снимање пацијената у болесничким креветима је завршен, тако да ће и ова опрема врло брзо стићи у болницу,“ рекла је Копитовић.

Директор болнице др Мирослав Кендришић се захвалио Покрајинској влади, која је за разлику од Министарства здравља Републике Србије, препознала енергију и стручне кадрове коју ова болница има и улагањем допринела да пацијенти имају здравствене услуге какве заслужују.

„Први пут у историји ова болница је добила операциони сто за службу ортопедије. Поред тога, плазма генератор спречава компликације које настају у току и после операције. Четири пута смањује могућност крварења у току операције, а рана и касна крварења након интервенције су изузетно ретка.“ – закључио је Кендришић.

„Митровачка болница је здравствена установа са најмањим бројем здравствених радника у целој Србији, али и поред тога је здравствена услуга у овој установи на завидно високом нивоу,“ рекла је др Станковић Баричак.


Извор: ПС за здравство, социјалну политику и демографију

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs