Вести


Проф. др Весна Копитовић отворила 13. едукативни семинар из компјутеризоване томографије

Нови Сад , 16. новембар 2015.
-A A +AПроф. др Весна Копитовић отворила 13. едукативни семинар из компјутеризоване томографије.

Нови Сад , 16. новембар 2015. .

Покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић јуче је отворила 13. едукативни семинар из компјутеризоване томографије, који се одржава у амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду.
Ове године ће семинар за лекаре трајати пет дана, уз учешће домаћих и страних предавача и полазника.
Развој медицине, а посебно радиологије, уз технолошке иновације и повећане могућности дијагностике, постављају радиологе на високо место у алгоритму свакодневне клиничке праксе, што се свакодневно потврђује у Центру за радиологију Клиничког центра Војводине.
„Идеја о овој школи је почела у моменту када су све земље у региону кренуле да набављају радиолошку опрему и када су апарати за компјутеризовану томографију (ЦТ апарати) почели да стижу и у мање средине, у болнице и здравствене центре где су радили радиолози који нису били обучени за рад. Нови Сад је први град у Србији који је још 1980. године добио ЦТ апарат. Ми смо зато решили да поделимо наше дугогодишње искуство, занимљиве случајеве које смо имали и да пружимо знање колегама у региону,“ рекла је проф. др Сања Стојановић, управник Центра за радиологију Клиничког центра Војводине и оснивач и водитељ ЦТ школе у Новом Саду.
Центар за радиологију Клиничког центра Војводине по свом стручном раду и броју пацијената представља један од водећих центара у земљи и региону.
Вођени позитивном идејом, уз огроман труд и ентузијазам, лекари центра у оквиру Центра за континуирану едукацију у здравству Медицинског факултета у Новом Саду покренули су први едукативни семинар те врсте у Србији и региону још 2003. године.
Похађањем едукативног семинара лекари добијају врхунску едукацију из области компјутеризоване томографије, што касније користе у свакодневној пракси.
Овогодишњи курс се састоји из два дела и то: Дијагностичка компјутеризована томографија целог тела и Напредне радиолошке технике у ургентним стањима.
„Многе специјалности не могу више да функционишу без радиолога. Ви сте стуб комплетне дијагностике. А без добре дијагностике нема ни добре терапије,“ рекла је проф. др Копитовић у обраћању предавачима и полазницима.
Проф. др Весна Копитовић је нагласила да развој медицине као и присуство најсавременијих вишеслојних ЦТ апарата обавезује радиологе на сталну едукацију, те да ће полазнике ове школе, наредних дана обучавати водећи професори и стручњаци из области радиологије из земље и региона.


Извор: ПС за здравство, социјалну политику и демографију

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs