Вести


Пројекти су кључ развоја војвођанских општина

Нови Сад , 06. септембар 2016.
-A A +AПројекти су кључ развоја војвођанских општина .

Нови Сад , 06. септембар 2016. .

Свака од укупно 45 војвођанска општина ће у наредној години припремити по десет пројеката који ће бити финансирани из екстерних извора, рекао је данас, током посете општинама Ириг, Рума и Пећинци, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.

“Наш секретаријат је дефинисао приоритете у раду, а један од њих је и подизање капацитета локалних самоуправа односно канцеларија за локални економски развој. Циљ нам је да се ове канцеларије уведу у један системски приступ припреми и реализацији пројеката према одредјеним критеријумима које ћемо им доставити”, додао је секретар Бјелић.

Током разговора са председником општине Ириг Стеваном Казимировићем, председником општине Рума Сладјаном Манчићем и председнико општине Пећинци Дубравком Ковачевић Суботички, он је посебно нагласио значај чињенице су пројекти кључ не само њиховог, него и развоја других локалних самоуправа.
“Уколико неко од вас већ сада има и више од 10 пројеката ми ћемо то прихватити и то је одлично, али када о овоме говоримо, ја не мислим на пројектне идеје, већ на готове предлоге пројеката”, поручио је секретар Бјелић и најавио да ће у наредних месец и по дана обићи све општине у Војводини и на терену разговарати са свима о остварењу овог циља


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs