Вести


Пуна приправност у случају обилних падавина

Нови Сад , 14. мај 2019.
-A A +AПуна приправност у случају обилних падавина.

Нови Сад , 14. мај 2019. .

Све службе и јавна водопривредна предузећа у АП Војводини су у пуној приправности за деловање у спречавању евентуалних последица које би могле бити проузроковане због најављених обилних падавина. Механизација, алат и потребни материјал су спремни и у случају потребе може се брзо реаговати – констатовано је на данашњој седници Покрајинског штаба за ванредне ситуације, којом је председавао председник Покрајинске владе и командант Штаба Игор Мировић.

Иако су водoстаји на великим рекама у АП Војводини, као што су Дунав, Сава и Тиса, на нивоу који је далеко испод увођења чак и редовне одбране од поплава, наложено је надлежним службама ЈВП „Воде Војводине“ и других водопривредних предузећа у Војводини 24-сатно осматрање на терену и стална комуникација између штабова за ванредне ситуације суседних локалних самоуправа, као и са сличним службама у Хрватској, Босни и Херцеговини и Румунији.

На територији АП Војводине, редовна одбрана од поплава једино се и даље спроводи у Банату на око 62 километра Тамиша. На банатским водотоцима, које карактерише бујични пораст водостаја због могућих снажнијих падавина, појачано се прати стање на насипима, објектима црпних станица и устава.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs