Вести


Пуштен у рад нов заливни систем „Агролика“ у Бачком Грачацу

Нови Сад , 23. мај 2017.
-A A +AПуштен у рад нов заливни систем „Агролика“ у Бачком Грачацу.

Нови Сад , 23. мај 2017. .

Јуче су у Бачком Грачацу покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић и председница општине Оџаци Латинка Васиљковић пустили у рад заливни систем „Агролика“. Реч је о пројекту Земљорадничке задруге „Агролика“, вредном 2,5 милиона евра. На тај начин, грачачка задруга ће моћи да залива хиљаду хектара пољопривредног земљишта.

Директор Земљорадничке задруге „Агролика“ Звонко Бањеглав том приликом је рекао да је замисао о изградњи система за наводњавање дуга 20 година и да је напокон остварен сан предузећа које тренутно запошљава 80-так радника и обрађује 2.000 хектара, те да је комплетна инвестиција реализована из сопствених средстава. Он је даље истакао да је основна идеја читавог пројекта да се у сваком тренутку у току године добијају стабилни и високи приноси пољопривредних култура.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић је похвалио овако један значајан пословни корак „Агролике“ и упознао присутне са овогодишњим планом рада ресорног покрајинског секретаријата, где је, поред осталог, нагласио да је за ову годину у покрајинској каси издвојено 50 посто више новца за развој пољопривреде.

Радојевић је навео да је грачачка задруга сјајан пример друштвено одговорног предузећа које чини све што је потребно за квалитетнији живот на селу, посебно нагласивши помоћ задруге у изградњи православне цркве у Бачком Грачацу, као и разне видове помоћи установама, спортском друштву и удружењима грађана у селу.


Извор: ПС за пољопривреду, водопривреду и шумарство

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs