Вести


Радна посета Михаља Њилаша општини Сента

Нови Сад , 30. јануар 2015.
-A A +AРадна посета Михаља Њилаша општини Сента.

Нови Сад , 30. јануар 2015. .

Делегација Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, коју је предводио покрајински секретар и потпредседник Покрајинске владе Михаљ Њилаш, посетила је данас Општину Сента, где је са председником општине Рудолфом Цегледијем и његовим сарадницима одржан састанак посвећен наставку и учвршћивању сарадње у области образовања.

Саговорници су констатовали да је досадашња пракса показала изузетну успешност на овом пољу. У наставку радног састанка говорило се и о службеној употреби језика и писама у Општини Сента. Представници Покрајинског секретаријата информисали су представнике општине о начинима на који Секретаријат, у оквиру своје надлежности, може пружити подршку црквама и верским заједницама које делују на територији Општине Сента. Разговарало се и о невладиним организацијама националних заједница, као и о образовним установама које имају седиште на територији ове општине.

После састанка у Општини, секретар Њилаш и представници Секретаријата посетили су Сенћанску гимназију, Економско-трговинску школу и Медицинску школу. Са домаћинима су обишли и погледали вишејезичке табле које се налазе на згради Центра за социјални рад, Месне заједнице „Центар”, те околне улице где се налазе табле с њиховим називима, као и називима путних праваца на прилазу и изласку с територије Општине Сента, а чије постављање је финансирао овај Секретаријат.

Делегација Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и представници локалне самоуправе општине Сента, на обострано задовољство, констатовали су да је ова посета с радним састанком била веома успешна.


Извор: ПС за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs