Вести


Радни састанак поводом пројекта прекограничне сарадње Србије и Мађарске

Нови Сад , 09. септембар 2016.
-A A +AРадни састанак поводом пројекта прекограничне сарадње Србије и Мађарске.

Нови Сад , 09. септембар 2016. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић одржали су данас састанак, на коме су се окупили представници општине Кањижа и јавних водопривредних предузећа „Воде Војводине“ и „Ативизиг“ из Мађарске, како би заједнички дефинисали пројекат прекограничне сарадње, којима би конкурисали за средства Европске уније.

Наиме , Interreg-IPA програм прекограничне сарадње Мађарска – Србија расписао је Стратешки позив за подношење предлога пројеката од важности за погранични регион између Србије и Мађарске, који су усклађени са важећим националним и регионалним стратегијама и који имају снаге да допринесу побољшању квалитета живота становника пограничних региона. Једна од области у којима би се овакви пројекти могли реализовати односи се на унапређење прекограничних система за управљање водама и превенцију ризика од поплава.

С обзиром на то да су водопривредни проблеми исти са обе стране границе, на данашњем састанку обе стране су исказале спремност да, кроз заједнички пројекат, а на локалном нивоу, дефинишу одговор за екстремне услове у заштити од поплава и подземних вода.

Састанку су присуствовали и потенцијални партнери на пројекту, в.д. директора Јавног водопривредног предузећа „Воде Војводине“ Славко Врнџић, генерални директор мађарског јавног водопривредног предузећа „Ативизиг“ Петер Козак са сарадницима и председник општине Кањижа Роберт Фејстамер са сарадницима.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs