Вести


Расписан конкурс за пријаву на програм „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове”

Нови Сад , 23. јануар 2015.
-A A +AРасписан конкурс за пријаву на програм „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове”.

Нови Сад , 23. јануар 2015. .

Покрајинска влада је крајем прошле године разматрала информацију о новом, специјалистичком програму под називом „Управљање регионалним рaзвојем кроз ЕУ фондове“ и задужила покрајински Фонд "Европски послови" да га реализује. Комплетан програм биће финансиран средствима Аутономне покрајине Војводине.

Фонд „Европски послови“ АП Војводине, у сарадњи са Универзитетом у Новом Саду, расписао је конкурс за прву генерацију полазника овог програма. Јавна управа на свим нивоима власти, у државама које се налазе у процесу приступања Европској унији, мора бити у професионално обучена да одговори на изазове и одговорности које носи процес европских интеграција.

С обзиром на то да се сваке године значајна средстава у Европској унији одобравају за спровођење пројеката на националном, регионалном и локалном нивоу широм Европске уније и у државама које се налазе у претприступном процесу, циљ програма је припрема полазника за креирање и имплементацију европских пројеката.

Програм пружа детаљне информације о широком спектру расположивих ЕУ фондова и програма којима се финансирају пројекти у различитим областима, као што су заштита животне средине, привреда, образовање, култура и друге области, затим о припреми успешних пројеката, управљању одобреним пројектима и контроли трошења ЕУ средстава.

Програм се састоји из шест модула са укупно 19 наставних дисциплина, 325 часова активне наставе и 130 часова менторског рада и трајаће 22 радне недеље. Настава ће се изводити петком после подне и суботом у Новом Саду. Предавачи су стручњаци који поседују велико теоријско и практично искуство у управљању ЕУ фондовима и програмима. Намењен је запосленима у јединицама локалне самоуправе, месним заједницама, покрајинској администрацији, развојним агенцијама, канцеларијама за локално-економски развој, општинским туристичким организацијама, канцеларијама за младе, јавним и јавно-комуналним предузећима, образовним институцијама, институцијама културе,организацијама цивилног друштва (удружења грађана, невладине организације итд.), малим и средњим предузећима и предузетницима, факултетима, институтима и истраживачким установама, другим институцијама које се могу јавити као корисници средстава из европских фондова.

Више информација о конкурсу и пријави на исти можете наћи на следећем линку: http://vojvodinahouse.eu/najave/.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs