Вести


Расписан нови овогодишњи конкурс за суфинансирање инвестиција у пчеларству

Нови Сад , 19. јун 2019.
-A A +AРасписан нови овогодишњи конкурс за суфинансирање инвестиција у пчеларству.

Нови Сад , 19. јун 2019. .

Након великог помора пчела који је крајем маја задесио пчеларе у околини Кикиндe, тим поводом је у Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство одржан радни састанак са представницима Савеза пчеларских организација Војводине и Удружења пчелара“Кикинда“.

Након што се упознао са подацима о претрпљеној штети пчелара, те да је некима од њих пчеларство једини извор прихода, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић донео је одлуку да распише нови, други по реду овогодишњи конкурс за доделу бесповратних средстава за суфинансирање инвестиција у пчеларство на територији АП Војводине.

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство је препознао настали проблем и изашао у сусрет пчеларима, како би успели да у кратком року бар делимично превазиђу насталу штету.

За овај конкурс је издвојено више од шест милиона динара за набавку нових пчелињих друштава.

Право да учествују на овом конкурсу имају сва лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава, али ће предност имати они пчелари који су погођени помором пчела.

Конкурс је расписан 18. јуна и отворен је до утрошка средстава, закључно са 25. јуном 2019. године.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs