Вести


Реновиран под у фискултурној сали у ОШ „Михајло Пупин“ у Ветернику

Ветерник , 08. октобар 2020.
-A A +AРеновиран под у фискултурној сали у ОШ „Михајло Пупин“ у Ветернику.

Ветерник , 08. октобар 2020. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез обишао је данас Основну школу „Михајло Пупин“ у Ветернику, где је у фискултурној сали урађена комплатна санација пода, коју је са 3,4 милиона динара финансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

„У овој школи смо 2018. године финансирали и комплетну замену столарије у фискултурној сали која је била потпуно дотрајала. Тада је делегиран и проблем санације пода који од изградње школе није замењен“, рекао је Батез и додао да је у санацију пода и столарије укупно уложено 5,4 милиона динара.

Батез је нагласио да је сала у школи „Михајло Пупун“ сада у потпуности санирана и оспособљена за наставу физичког, као и за друге спортске активности ученика и становника Ветерника.

Ресорни секретар је додао да је у реализацији Стратегије развоја школског спорта у АП Војводини, акценат пре свега стављен на санацију и опремање школских фискултурних сала.

„Школски спорт видимо као базу нашег такмичарског и врхунског спорта, а пре свега је од изузетне важности да наша деца имају добре услове за спровођење наставе физичког васпитања“, казао је Батез и нагласио да су у протеклом мандату десетине школа у Војводни добиле средства за санацију фискултурних сала.

Директорица ОШ „Михајло Пупин“ Теодора Митић захвалила се Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и ресорном секретару који је увидео озбиљност проблема и потребу да се сала у овој школи реновира.

Она је нагласила да је стари под био у веома лошем стању и небезбеден за одржавање наставе физичког, а често је долазило и до физичких повреда ученика због деформација и избочина.

„Заменом пода у сали омогућени су здравствено безбедни услови за наставу физичког, али и за друге активности које се реализују у сали, као што су прославе мале матуре, завршни испити, семинари“, рекла је директорица Митић и додала да су ранијом заменим дрвене столарије новом ПВЦ столаријом добили енергетски ефикасан и светлији простор.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs