Вести


Саопштење покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова

Нови Сад , 02. јул 2014.
-A A +AСаопштење покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова.

Нови Сад , 02. јул 2014. .

Апсолутно је недопустиво упућивати у процедуру усвајања текст Закона о раду који није произашао из социјалног дијалога.

Недопустиво је упућивати у процедуру усвајања текст Закона о раду који није произашао из социјалног дијалога репрезентативних синдиката и репрезентативних удружења послодаваца, уз учешће представника органа власти.

Уколико би био усвојен текст закона који није креиран кроз социјални дијалог, то би значило кршење темељних европских принципа који комуникацију послодаваца и синдиката посматрају као једну од европских вредности. У исто време, овакво понашање није у сагласности са опредељењима Међународне организације рада.
Из социјалног дијалога, сагласношћу представника послодаваца и синдиката, мора проистећи свако решење које се тиче економског и социјалног положаја радника, и зато је одговорност за другачији начин доношења подједнако на страни државних органа , репрезентативних синдиката и репрезентативног удружења послодаваца.

Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова апелује и позива све социјалне партнере у Србији да инсистирају на социјалном дијалогу при доношењу Закона о раду, а Скупштину Србије да не разматра текст предлога Закона о раду који није усаглашен између социјалних партнера.Овакво понашање би потпуно обезвредило европски пут Србије у области рада, запошљавања и социјалне заштите.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs