Вести


Саопштење Покрајинског секретаријата за здравство

Нови Сад , 06. мај 2017.
-A A +AСаопштење Покрајинског секретаријата за здравство.

Нови Сад , 06. мај 2017. .

Данас, када здравствени систем Републике Србије са великим очекивањима и нескривеном подршком очекује коначно, нормативима одређену кадровску поделу и запошљавање преко 2000 нових здравствених радника, морално поражена и политички прегажена, али поред тога и даље друштвено неодговорна Демократска странка, покушава да у домаћу јавност поново, по ко зна који пут опробаном сценарију, унесе забуну покушавајући да омаловажавањем и ниподаштавањем оспори рад целог здравственог система Србије и напоре за превазилажење актуелних и дуго година нагомиланих инфраструктурних, кадровских и организационих проблема српског здравства.

Затечено стање након њиховог, више од деценије, "плодног рада" је свим грађанима Србије, а нарочито Војводине, добро познато. Потпуно уништен здравствени систем, огромне листе чекања, покварени медицински апарати, финансијске малверзације са набавком опреме и потрошног материјала, непотизам, запошљавање немедицинског кадра на рачун лекара и медицинских сестара, ограничавање напредовања и едукације здравствених радника у корист путовања "елитног круга по белом свету" неретко са члановима породице у најскупљим и најчувенијим хотелским комплексима, само су делић широког репертоара на једном пробуђених душебрижника.

Болнице у Србији, а посебно у Војводини, више деценија вапе за инфраструктурном обновом, која је увелико у току. Граде се нови и обнављају стари Клинички центри, Институти, болнице, домови здравља. Широм земље, купује се савремена опрема, уводе информациони системи и смањују листе чекања. После много година, Клинички центар Војводине поново рутински ради трансплатације у оквиру Еуро-трансплант програма. О томе смо, до пре годину дана, могли само да сањамо. Поред тога, без икакве воље и жеље за сагледавањем грешака у вођењу шеснаестогодишње поразне здравствене политике, они настављају да сањају отварање нових болница са опремом која се под плаштом ноћи довози и одвози из других здравствених установа, као што је случај са објектом Каменица 2.

Зато, они који су укинули специјализације пуних осам година, који су кадровском политиком и законским решењима уништили апотекарски сектор и домове здравља, и тиме нанели најјачи ударац здравству Србије, не могу и немају право да извртањем чињеница и истине, обмањују грађане Србије.

На њихову очигледну жалост, здравство Србије, после дугог низа година, иде напред.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21000 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs