Вести


Саопштење Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице поводом лекције из хрватског језика емитоване на Радио-телевизији Војводине

Нови Сад , 14. мај 2020.
-A A +AСаопштење Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице поводом лекције из хрватског језика емитоване на Радио-телевизији Војводине.

Нови Сад , 14. мај 2020. .

Поводом лекције из хрватског језика емитоване у оквиру наставе на даљину на јавном медијском сервису Радио-телевизији Војводине 13. маја 2020. године, која је изазвала негативну пажњу јавности, истичемо да Покрајинска влада, односно надлежни покрајински секретаријат, није спроводио поступак одобравања уџбеника „Хрватска кријесница 8“, из којег је преузет спорни садржај.

Покрајински секретаријат не подржава ниједну појаву која може да доведе до нарушавања међунационалних односа у АП Војводини.

Не желимо да ова непријатна епизода умањи значај напора уложених у реализацију програма наставе на даљину на језицима националних мањина – националних заједница, у оквиру које је до 11. маја емитовано 1713 часова на мађарском, албанском, босанском, румунском, русинском, словачком, бугарском и хрватском језику.

Надлежни органи Аутономне покрајине Војводине подржавају поступак повлачења спорног уџбеника из употребе, који је, према нашим сазнањима, покренуло Министарство просвете, науке и технолошког развоја.


Извор: ПС за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs