Вести


Саопштење Покрајинског секретаријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду: Подстицај за мелиорацију пашњака и ливада у Војводини

Нови Сад , 20. септембар 2013.
-A A +AСаопштење Покрајинског секретаријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду: Подстицај за мелиорацију пашњака и ливада у Војводини.

Нови Сад , 20. септембар 2013. .

Имајући у виду да на територији АП Војводине постоји око 110.000 хектара пашњака и око 35.000 хектара ливада и да се са њих добија свежа зелена храна и сено за један део сточног фонда у АП Војводини, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство је обезбедио, кроз Програм заштите уређења и коришћења пољопривредног земљишта за територију АП Војводине у 2013. години, средства за реализацију акције мелиорације пашњака и ливада у износу од 25 милиона динара. Тим поводом је 13.септембра 2013.године објављен конкурс у дневном листу „Данас“ и на сајту ресорног секретаријата: www.psp.vojvodina.gov.rs. Конкурс је отворен до 04.10.2013.године, а намењен је јединицама локалне самоуправе са територије АП Војводине.
Учешћем локалних самоуправа на овом конурсу за доделу бесповратних средстава за мелиорацију пашњака, директно ће се обезбедити већи принос квалитетније свеже зелене хране и сена. Сточарима у Војводини биће омогућено да повећају производању млека и меса, а да истовремено смање трошкове производње.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs