Вести


Саопштење са седнице Владе АП Војводине

Нови Сад , 13. новембар 2013.
-A A +AСаопштење са седнице Владе АП Војводине.

Нови Сад , 13. новембар 2013. .

Влада Војводине се позитивно изјаснила о плану реорганизације предузећа ИМО ''Пољострој'' А.Д. у стечају, Оџаци, на данашњој седници, којом је председавао председник др Бојан Пајтић.

Планом реорганизације за ово предузеће, чија је основна делатност производња пољопривредних машина, а где је тренутно запослено 65 радника, предвиђено је да Покрајина постаје већински власник по основу потраживања. Циљ је да оџачки „Пољострој“, растерећен дугова, настави позитивно пословање, те самим тим увећа и своју вредност на тржишту.

Влада Војводине издвојила је из буџета 2,9 милиона динара, намењених за замену ултразвучних сонди за потребе организационе јединице Ургентног центра Клиничког центра Војводине. Тако ће 1,8 милиона динара бити усмерено за замену две ултразвучне сонде за ултразвучни апарат Logiq S6 и 1,1 милион динара за замену сонде за ултразвучни апарат Toshiba Xario XG. На седници је издвојено и нешто више од 536 хиљада динара намењених Новосадском удружењу студената са инвалидитетом. Ради се о финансијској помоћи, која ће Удружењу које је упутило захтев Влади Војводине да их подржи у реализацију њиховог пројекта „Нека сви читају“, омогућити покривање трошкова за снимање звучне литературе за слепе и слабовиде студенте, промо материјал и набавку потребне литературе.
На седници је усвојена и информација о финансирању и суфинансирању програма неговања и развоја културе и уметничког стваралаштва мањинских националних заједница и мултикултуралних програма у АП Војводини у периоду од 2010. до 2012. године.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs