Вести


Саопштење са седнице Владе АП Војводине

Нови Сад , 20. децембар 2013.
-A A +AСаопштење са седнице Владе АП Војводине.

Нови Сад , 20. децембар 2013. .

У циљу отклањања разлога за обуставу наставе у Средњој економској школи „Светозар Милетић“ у Новом Саду, Влада Војводине је на данашњој седници, којом је председавао др Бојан Пајтић, одобрила интервентна буџетска средства у висини од 4,3 милиона динара, на основу захтева уз образложење, које је Влади Војводине упутила ова образовна установа, чији садржај гласи:

„Као што је познато, услед непокривености инвестиције реконструкције фасаде зграде наше установе у Улици Народних хероја 7, судском одлуком блокиран је рачун текућих трошкова наше школе. То је довело до поремећаја у реализацији наставе што је угрозило школовање 2.200 ученика, а за последицу има ступање запослених у законски облик штрајка.
После делимично санираног дуга од стране школе, преостао је дуг од 8.793.766,38 динара који школа сама не може да ликвидира. С обзиром да градска власт, која финансира ову позицију наших обавеза, и поред наших молби и инсистирања није обезбедила ни део потребних средстава, молимо Владу АП Војводине да за наше текуће потребе из средстава буџетске резерве обезбеди износ од 4.396.883,19 динара, као и да размотри могућност да, уколико градске власти то не учине, у првом тромесечју наредне године обезбеди и преостала средства. На овај начин, обезбедила би се редовна и континуирана настава за све наше ученике и престао би мотив за делимичну обуставу наставе.“
На данашњој седници, Влада Војводине утврдила је Предлог покрајинске скупштинске одлуке о буџету АП Војводине за 2014. годину и упутила га Скупштини АП Војводине. Покрајински буџет за наредну годину планиран је у износу од 65,674 милијарди динара, што је за око 15 одсто мање у односу на буџет за 2013. годину. Према структури прихода, уступљени приходи износе 14,400 милијарди динара, остали приходи су 1,1 милијарду динара, наменски приходи износе 5,06 милијарди динара, а трансферна средства 38 милијарди динара. Примања од задуживања чине 2,08 милијарди динара, приватизациони приходи су 200 милиона динара, отплата кредита 352 милиона динара, неутрошена средства из ранијих година, односно пренети приходи износе 3,92 милијарди и додатни приходи и примања утврђени су на 432 милиона динара. Структуру расходне стране предложеног буџета, чине расходи за запослене у висини од 3,1 милијарде динара, што је за 0,4 одсто више него у 2013. години, коришћење роба и услуга 2,71 милијарда динара, а што је смањење од 5,5 одсто у односу на претходну годину и отплата камате и пратећи трошкови задуживања 703 милиона динара. Планирани утрошак на субвенције износи 6,6 милијарди, док донације дотације и трансфери 41,86 милијарди динара, а социјално осигурање и социјална заштита 428 милиона динара, остали расходи заузимају 936 милиона динара.
Такође, покрајинским буџетом за 2014. годину планирана су средства за два нова корисника. За оснивање и почетак рада правног лица које ће управљати путевима II државног реда предвиђено је 30 милиона динара, а за оснивање Центра за породични смештај и усвојење у Новом Саду 23,8 милиона динара. Укупно 100 милиона динара планирано је за куповину кућа поводом реализације новог програма „Живи на селу, ради у граду. Укупан фискални дефицит утврђен је у износу од 4,73 милијарди динара, што је мање од 10 одсто прихода, односно, у складу је са фискалним правилима и законом дозвољеног дефицита.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs