Вести


Саопштење са седнице Владе Војводине

Инђија , 12. јун 2013.
-A A +AСаопштење са седнице Владе Војводине.

Инђија , 12. јун 2013. .

Нови Сад, 12. јун 2013. године - На данашњој седници, којом је председавао потпредседник Владе АП Војводине Горан Јешић, Влада Војводине одобрила је из сталне буџетске резерве 16,5 милиона динара за одбрану од поплава и за санирање последица, које су због високог водостаја ових дана настале у небрањеним подручјима, пре свега у општини Беочин. Од ових средстава, 15 милиона динара ће преко надлежних секретаријата бити усмерено ЈВП "Воде Војводине" за финансирање трошкова активности и набавке неопходне опреме за одбрану од поплаве. Поводом захтева општина Беочин и Инђија за финансијску помоћ ради одбране од полаве, Влада Војводине одобрила је Општини Беочин средства у износу од један милион динара, а Општини Инђија - 500.000 динара.Влада Војводине усвојила је Мишљење које ће упутити Скупштини АП Војводине поводом завршног рачуна Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима за 2012. годину, као и Нацрт одлуке о сагласности са овим финансијским документом. Такође, усвојено је Мишљење које ће бити упућено Скупштини АП Војводине о раду и пословању Фонда.


Ова установа, током 2012. године, реализовала је све предвиђене програме помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима у АП Војводини. Од 2007. године, од када реализује програме помоћи, Фонд је обезбедио кров над главом и грађевински материјал за више од 850 породица. Током 2012. године, у оквиру програма стмбеног збрињавања, путем откупа кућа и грађевинског материјала, обезбеђен је кров над главом за 50 избегличких и расељених породица. У протеклој години, за 40 ученика средњих школа са територије покрајине обезбеђена је једнократна новчана накнада у висини од 30.000 динара. У сарадњи са другим организацијама, за око 150 породица обезбеђена је помоћ у виду опреме и алата намењених пољопривредној производњи и занатству.


Иначе, на подручју Аутономне Покрајине Војводине, према подацима Комесаријата за избеглице Републике Србије за 2012. годину, борави 31.638 избеглих лица, што чини 47,64 посто од укупног броја избеглих лица која бораве на територији Републике Србије (66.408). У Аутономној Покрајини Војводини, према евиденцији интерно расељених лица са Косова и Метохије, борави 12.252 расељених лица, што чини 5,83 посто од укупног броја интерно расељених у Србији (210.148). И док број лица с избегличким статусом из године у годину опада, број интерно расељених лица остаје непромењен. Програми стамбеног збрињавања и помоћи у самозапошљавању кључни су за трајну и одрживу интеграцију избеглица у Војводини.


Влада Војводине усвојила је Програм унапређења социјалне заштите у Аутономној Покрајини Војводини у 2013. години. Као циљеви, у Програму су наглашени: подстицај, развој и унапређење квалитета постојећих услуга у овој области, у складу са специфичним потребама корисника - деце, младих, одраслих и старих лица. У одлуци Покрајинске скупштине о буџету Аутономне Покрајине Војводине за 2013. годину, за реализацију Програма, планирана су средства у висини од 35 милиона динара. Буџетски новац биће усмерен за финансирање, односно суфинансирање постојећих услуга социјалне заштите, за програме подршке, као и за мере и активности установа социјалне заштите и пружалаца услуга социјалне заштите - удружења грађана у Војводини. За установе социјалне заштите предвиђено је 25 милиона динара, док ће пружаоцима услуга социјалне заштите - удружењима грађана бити усмерено 10 милиона динара. Средства ће бити додељена на основу јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs