Вести


Саопштење са седнице Владе Војводине

Нови Сад , 16. октобар 2013.
-A A +AСаопштење са седнице Владе Војводине.

Нови Сад , 16. октобар 2013. .

На данашњој седници Владе Војводине, којом је председавао председник др Бојан Пајтић, размотрена је и усвојена информација о решавању питања континуираног одржавања државних путева II реда на територији АП Војводине. У закључцима покрајинске Владе предлаже се Влади Републике Србије да донесе уредбу, којoм ће дефинисати да обавеза покрајинских органа у овим пословима, почиње од 1. априла наредне године, односно од завршетка периода зимског одржавања државних путева 2013/2014 .Влади Републике Србије, предложено је и предузимање свих потребних мера, а посебно обезбеђивање неопходних финансијских средстава, како би се створили потребни законски услови за спровођење ове надлежности у нашој покрајини.
На седници је усвојена и информација о моделу реорганизације водопривредних друштвених предузећа, који предлаже Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. Влада Војводине је донела закључке у којима је сагласна са предложеним моделом, који би био реализован преузимањем власничких права на друштвеном капиталу водопривредних предузећа од стране Републике Србије, а потом и преносом већинског дела удела у власништву Републике Србије на јавна водопривредна предузећа. Структура власништва у капиталу водопривредних предузећа након реализације концепта, који овај модел нуди, је да у власништву Републике Србије буде 47 одсто, а у власништву јавног предузећа 53 одсто капитала.
Влада Војводине именовала је данас директоре у домовима за лица са оштећеним видом „Збрињавање“ Панчево и „Колевка“ у Суботици.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs