Вести


Саопштење са седнице Владе Војводине

Нови Сад , 04. децембар 2013.
-A A +AСаопштење са седнице Владе Војводине.

Нови Сад , 04. децембар 2013. .

Влада Војводине је на данашњој седници, којом је председавао потпредседник Владе и покрајински секретар за науку и технолошки развој проф. др Драгослав Петровић, у складу са предлозима Комисије за награђивање даровитих ученика основних и средњих школа у Војводини, донела решење о броју диплома и награда за 2013. годину, које ће се традиционално доделити даровитим ученицима и њиховим менторима.
Овом одлуком, предвиђено је да се додели 41 диплома и новчана награда даровитим ученицима, од тога шест специјалних. Такође, биће додељене 44 дипломе и 41 новчана награда њиховим менторима. По једна диплома доделиће се оркестру, секцији и хору, као и 78 похвала.

Влада Војводине усвојила је и информацију о појави сушења шума на територији Војводине. Констатовано да је током 2013. године, у шумама чији је корисник ЈП „Војводинашуме“, евидентиран значајно већи обим сушења шума него претходних година. Као примарни узрок који је довео до овакве појаве, наводе се екстремни климатски услови током претходне две године:сушна и врела лета и зиме са екстремно ниским температурама. Влада Војводине је тим поводом донела више закључака. Задужила је „Војводинашуме“ да одмах приступи санитарним сечама означених осушених стабала и шума, са крајњим роком за извршење до 30.9.2014. године. Према закључцима, неопходно је да ово јавно предузеће одмах приступи изради измена и допуна планских докумената за подручја захваћена појачаном појавом сушења шума, у складу са прописаном законском регулативом. У сарадњи са Институтом за низијско шумарство и животну средину, "Војводинашуме" треба да настави започете, а по потреби постави и нове огледе на којима ће се пратити појава сушења шума, о чему ће подносити месечне извештаје Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Влада Војводине задужила је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство да изради инструкцију о новим планским решењима у изменама и допунама планских докумената и достави их ЈП „Војводинашуме“ са крајњим роком до 28.2.2014. године. Влада Војводине је задужила ресорни секретаријат да предложи обезбеђење средстава за санацију насталих штета и заштиту шума у Годишњем програму расподеле средстава из Буџетског фонда за шуме АП Војводине за 2014. годину. На седници је донет радни закључак да се у предстојећем периоду оформи и повремено радно тело, у чијем саставу ће бити представници покрајинских секретаријата, односно стручњаци за пољопривреду, науку и технолошки развој, и екологију и заштиту животне средине, који ће пратити стање у области шума и квалитета земљишта у нашој покрајини.

Влада Војводине упутиће помоћ од 2.550.000 динара Дому здравља Бечеј, ради набавке возила за превоз пацијената на дијализу. Такође, помоћ ће бити усмерене и Општој болници у Панчеву, за коју је Влада Војводине из текуће буџетске резерве издвојила милион динара за трошкове техничке контроле поводом реализације Пројекта за реконструкцију интернистичког блока.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs