Вести


Саопштење са седнице Владе Војводине

Нови Сад , 12. фебруар 2014.
-A A +AСаопштење са седнице Владе Војводине.

Нови Сад , 12. фебруар 2014. .

Влада АП Војводине је на данашњој седници, којој је председавао потпредседник Владе Војводине проф. др Драгослав Петровић, размотрила и усвојила информацију о неопходности интервенције у циљу ублажавања последица елементарних непогода.
На седници је констатовано да је Влада Војводине упутила правовремену помоћ општинама на северу наше покрајине, које су поднеле највећи терет у збрињавању људи у околностима ванредне ситуације, током недавне зимске елементарне непогоде. Влада Војводине је преко покрајинске Дирекције за робне резерве, Црвеном крсту у Бачкој Тополи упутила помоћ у храни и саниатраним артиклима у вредности од 400.000 динара. Такође, Црвеном крсту Суботице, покрајинска Дирекција за робне резерве је у сарадњи са Црвним крстом Војводине, испоручила помоћ у прехрембеним артиклима и средствима за хигијену у висини од 500.000 динара, како би се надоместила храна узета из народних кухиња приликом збрињавања лица приликом временских непогода у Војводини. Уз ову помоћ, покрајинска Влада је на данашњој седници закључила да се у циљу помоћи најугроженијим институцијама и категоријама у покрајини, које су упутиле захтев, интервенише робом из робних резерви АП Војводине и робом из повраћаја по основу Програма о суфинансирању производних погона на територији АП Војводине, чији је носилац Покрајински секретаријат за науку и технолошки развој. Тако ће се помоћ у прехрамбеним и санитарним артиклима у вредности од 4.870.000 динара упутити и Центру за социјални рад Сенте, Општини Инђија за помоћ најугроженијим породицама, Рехабилитационом центру Дуга из Новог Сада, Дому ученика средњих школа „Никола Војводић“ у Кикинди и Геронтолошком центру у Вршцу.
Влада Војводине донела је решење на основу којег ће Научном друштву војвођанских Мађара из Новог Сада бити упућена помоћ од милион динара. Помоћ је намењена финансирању дела трошкова организовања научног саветовања поводом Дана мађарске научности, издавања научних публикација и за остале трошкове функционисања Друштва.

Влада Војводине усвојила је на данашњој седници мишљење према којем и даље изражава став да из поступка приватизације треба изузети радио/телевизијске станице и друге електронске медије, који емитују програме на језицима националних мањина.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs