Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 14. децембар 2016.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 14. децембар 2016. .

Покрајинска влада је донела данас, на седници којој је председавао председник Игор Мировић, решење да се из текуће буџетске резерве усмери 60,3 милиона динара за санацију и опремање 27 установа социјалне заштите у Војводини, међу којима су домови за децу и омладину, установе за душевно оболела лица и лица ометена у развоју, геронтолошки центри и домови за старе.

Тим средствима, између осталог, финансираће се грађевински радови, ремонт купатила, набавка намештаја за дечје собе, увођење информационог система у домовима за децу и омладину у Белој Цркви, Панчеву, Сомбору, Сремској Каменици и Суботици. У 12 геронтолошких центара и три дома за пензионере, поред грађевинских радова, биће финансирана набавка медицинске опреме, опремање кухиња, реконструкција санитарне и хидрантне мреже и друго. Установама за душевно оболела лица и лица ометена у развоју средства су усмерена, између осталог, за трошкове грађевинских радова, набавку медицинских мадраца, набавку опреме за кухиње, реконструкцију крова, тоалета.

Из текуће буџетске резерве, институтима за онколигију и за плућне болести Војводине у Сремској Каменици, Општој болници Суботица и Клиничком центру Војводине, усмерено је 35 милиона динара. Тим средствима финансираће се доградња евакуационе рампе, лифта и степеништа у Институту за онкологију, реконструисати постојећи простор Центра за патологију Института за плућне. У суботичкој Општој болници финансираће се стављање у функцију система за ЦТ дијагностику, док ће на Клиници за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине бити финансирана санација водоводне мреже.

Донето је и решење да се из текуће буџетске резерве усмери 1.052.445,00 динара Музичкој школи „Јосиф Маринковић” из Зрењанина за трошкове санације крова.

Покрајинска влада именовала је Ану Вила, мастера дефектологије из Новог Сада, за вршиоца дужности директора Дома „Ветерник“. За вршиоца дужности директора Музеја Војводине у Новом Саду, именован је др Драго Његован.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs