Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 11. јануар 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 11. јануар 2017. .

Покрајинска влада је на данашњој седници дала сагласност на овогодишње програме рада и пословања Јавног предузећа за просторно и урбанистичко планирање и пројектовање „Завода за урбанизам Војводине“, Покрајинског завода за заштиту природе, као и сагласност на програме рада и финансијска планове Фонда „Европски послови“ и Гаранцијског фонда АП Војводине. На тај начин, створени су предуслови да ове покрајинске институције благовремено реализује планиране активности и пројекте из своје надлежности.

На данашњој седници, донето је и решење о именовању др Јована Миловановића, доктора медицине, специјалисте психијатрије, за вршиоца дужности директора Специјалне болнице за психијатријске болести „Свети врачеви” у Новом Кнежевцу.

Покрајинска влада усвојила је информацију о словачкој националној мањини-националној заједници у АП Војводини, коју је припремио Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице.

У укупном јавном и културном животу словачке националне мањине у АП Војводини константну и сталну подршку пружају органи покрајине. Без те подршке институције које су од примарног значаја за припаднике словачке националне мањине не би биле у могућности да функционишу. Напори које АПВ улаже на пољу остваривања права припадника националних мањина признати су и од међународних чинилаца, констатовано је у усвојеној информацији. У 2016. године, из покрајинског буџета је за финансирање само Националног савета Словака, који је највиша институција словачке националне мањине, издвојено 28.438.769,00 динара.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs