Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 11. јануар 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 11. јануар 2017. .

Покрајинска влада је на данашњој седници дала сагласност на овогодишње програме рада и пословања Јавног предузећа за просторно и урбанистичко планирање и пројектовање „Завода за урбанизам Војводине“, Покрајинског завода за заштиту природе, као и сагласност на програме рада и финансијска планове Фонда „Европски послови“ и Гаранцијског фонда АП Војводине. На тај начин, створени су предуслови да ове покрајинске институције благовремено реализује планиране активности и пројекте из своје надлежности.

На данашњој седници, донето је и решење о именовању др Јована Миловановића, доктора медицине, специјалисте психијатрије, за вршиоца дужности директора Специјалне болнице за психијатријске болести „Свети врачеви” у Новом Кнежевцу.

Покрајинска влада усвојила је информацију о словачкој националној мањини-националној заједници у АП Војводини, коју је припремио Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице.

У укупном јавном и културном животу словачке националне мањине у АП Војводини константну и сталну подршку пружају органи покрајине. Без те подршке институције које су од примарног значаја за припаднике словачке националне мањине не би биле у могућности да функционишу. Напори које АПВ улаже на пољу остваривања права припадника националних мањина признати су и од међународних чинилаца, констатовано је у усвојеној информацији. У 2016. године, из покрајинског буџета је за финансирање само Националног савета Словака, који је највиша институција словачке националне мањине, издвојено 28.438.769,00 динара.


Најаве

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21000 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs