Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 18. јануар 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 18. јануар 2017. .

Покрајинска влада је на данашњој седници прихватила информацију о окончању јавног позива за избор пословне банке за обезбеђење кредита за рефинансирање дела јавног дуга Аутономне покрајине Војводине, који је настао у време претходне Покрајинске владе.

Путем јавног позива, изабрана је најповољнија понуда Комерцијалне банке ад Београд. Комисија за избор пословне банке за обезбеђење кредита за рефинансирање дела јавног дуга Аутономне покрајине Војводине од укупно шест понуда, оценила је понуду Комерцијалне банке као најповољнију, с понуђеном ефективном каматном стопом 1,68%, и испуњењем свих осталих услова из јавног позива.

С обзиром да се планирани део јавног дуга од 17,2 милиона евра рефинансира кредитним средствима код банке чија је понуда изабрана као најповољнија, укупна уштеда, постигнута на овај начин, износиће 2,6 милиона евра, односно према средњем курсу Народне банке Србије - 325 милиона динара.

Покрајинска влада је констатовала да је уштеда већа од првобитне процене приликом отпочињања рефинансирања у септембру месецу прошле године, када је очекиван износ уштеде био процењен на 200 милиона динара.

Ефекти рефинансирања јавног дуга обезбедиће услове да се буџетска средства, уместо за отплату дуга, усмере у капиталне пројекте од виталног значаја за грађане Војводине.

На седници Покрајинске владе утврђена су и два предлога споразума о сарадњи Аутономне покрајине Војводине и Нижеградске области (Руска федерација), и сарадњи наше покрајине са Гомељском области (Република Белорусија).


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs