Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 14. фебруар 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 14. фебруар 2017. .

Покрајинска влада усвојила је на данашњој седници, којој је председавао Игор Мировић, Информацију о хидропотенцијалима на каналској мрежи хидросистема Дунав-Тиса-Дунав (ДТД).

На основу стручне анализе дате у Студији хидроенергетских параметара хидросистема ДТД и реке Тисе, Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине", сачинило је преглед могућности за изградњу малих хидроцентрала на каналској мрежи хидросистема ДТД.

Како је у информацији наведено, у студији су дефинисани одређени услови који су од значаја за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства за изградњу малих хидроелектрана на хидросистему ДТД. Оцењено је да таква могућност постоји на брани на Тиси код Новог Бечеја и банатском делу хидросистема ДТД, док је за бачки део хидросистема ДТД потребно урадити додатне анализе.

У закључцима са данашње седнице наводи се да је Покрајинска влада опредељена у намери да се у наредном периоду граде мини хидроелектранe на хидросистему ДТД, као обновљиви извор енергије, који није довољно искоришћен. Такође, Покрајинска влада подржава ЈВП "Воде Војводине" да покрене поступак јавно-приватног партнерства ради изградње малих хидроцентрала на каналској мрежи хидросистема ДТД. Закључком се ЈВП "Воде Војводине" задужује да, у складу са Законом о јавно-приватном партнерству и концесијама, процени оправданост примене одређеног модела јавно-приватног партнерства за локације које су дефинисане као могуће за изградњу малих хидроцентрала.

На седници је донето и решење да се из текуће буџетске резерве усмери 2,8 милиона динара Основној школи "Свети Сава" у Кикинди, за суфинансирање трошкова радова на замени крова на објекту фискултурне сале.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs