Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 22. фебруар 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 22. фебруар 2017. .

На данашњем састанку чланова Покрајинске владе са представницама Агенције УН за родну равноправост и оснаживање жена у Републици Србији, а на тему родно одговорног буџетирања, истакнуто је да Војводина успешно подржава овај процес, који до 2020, како је законом предвиђено, сви буџетски корисници треба да укључе у своје буџете.

Значајан је податак да је приликом припреме буџета за 2017. годину, десет покрајинских секретаријата применило елементе родно одговорног буџетирања. Председник Покрајинске владе Игор Мировић је истакао да је, посебно значајно, да се у времену које је пред нама, настави са увођењем принципа родно равноправног буџетирања у све институције.

Покрајинска влада је након овог састанка, одржала своју редовну седницу, којом је председавао председник Игор Мировић, на чију иницијативу је донето решење о издвајању 24,3 милиона динара са текуће буџетске резерве. Реч је о средствима, која ће хитно бити усмерена за финансирање трошкова завршних радова сале за физичко васпитање Основне школе „Жарко Зрењанин” у Госпођинцима , која стоји незавршена од 2010. године.

Покрајинска влада усвојила је данас и информацију о уџбеницима на језику и писму националне мањине. У складу са одредбама Закона о уџбеницима, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице испунио је обавезу одобравања уџбеника писаних на језику и писму националне мањине. У извештајном периоду, Секретаријат је донео укупно 68 решења о одобравању недостајућих уџбеника, писаних на седам језика/говора у употреби у основним и средњим школама на територији АП Војводине.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs