Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 05. април 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 05. април 2017. .

Покрајинска влада је на данашњој седници утврдила предлоге пет покрајинских скупштинских одлука о доношењу просторних планова посебне намене и упутила их Скупштини АП Војводине на усвајање. Први предлог односи се на Банатску магистралу, односно на путни коридор на државном путу I реда бр. 24 Суботица-Зрењанин-Ковин. Такође, ради уређивања заштићених подручја природе на територији АП Војводине, предложено је доношење и одлука о изради просторних планова подручја посебне намене: ревитализација канала Бегеј, паркова природе „Јегричка“ и „Поњавица“ и предела изузетних одлика „Потамишје“.

На данашњој седници, на иницијативу председника Игора Мировића, Покрајинска влада је овластила ресорне покрајинске секретаре да се, проактивном политиком према локалним самоуправама на територији Војводине, у њима обезбеде могућности да се побољша положај ратних војних инвалида и чланова породица палих бораца из ратова од 90-тих и рата 1999. године. На тај начин би се помогло да се и ова рањива категорија становника изједначи, у погледу одређених повластица, са осталим корисницима права из борачко-инвалидске заштите.

То се , пре свега, односи на то да локалне самоуправе и овој категорији становништва, у складу са могућностима, обезбеде олакшице у остваривању њихових права и обавеза у вези са висином износа комуналних услуга. Такође, Покрајинска влада упутиће препоруку, а надлежни секретаријати пружиће стручну помоћ у дефинисању олакшица у коришћењу и других услуга које пружају локална предузећа, установе и организације.

Покрајинска влада данас је донела решење о именовању др Негована Стојшића, доктора медицине, специјалисте физикалне медицине, рехабилитације и реуматологије, за вршиоца дужности директора Специјалне болнице за реуматске болести Нови Сад.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs