Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 05. мај 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 05. мај 2017. .

У складу са утврђеним приоритетима улагања у здравство, Покрајинска влада је на данашњој седници одлучила да Општој болници „Ђорђе Јоановић” у Зрењанину усмери 11.520.000,00 динара за трошкове поправке ЦТ апарата, како би овај скенер, једини у Банату, поново био оспособљен за преглед пацијената.

На данашњој седници, Покрајинска влада је донела Одлуку о броју места за упис ученика у први разред средњих школа на територији АП Војводине у школској 2017/2018. години, која је сачињена у сарадњи са школским управама Нови Сад, Зрењанин и Сомбор, средњим школама, као и са локалним самоуправама, како би се ускладиле потребе одређених средина за појединим занимањима са уписном политиком.

Овом одлуком је, на тај начин, утврђен број места за упис ученика који се могу уписати у први разред средњих школа по окрузима, општинама, школама, подручјима рада, образовним профилима, трајању образовања и језицима на којима се остварује наставни програм. У наредној школској години може се уписати 19.114 редовних ученика.
На територији АП Војводине налази се укупно 131 средња школа, од тога: 25 гимназија (општих и специјализованих), 75 стручних школа, 11 мешовитих школа, 10 уметничких школа и 10 средњих школа за ученике са сметњама у развоју. Планирани број места за упис ученика са сметњама у развоју не улази у укупну квоту планираних места за упис редовних ученика у први разред средњих школа на територији АП Војводине утврђену овом одлуком.

Покрајинска влада донела је решење о именовању мр Милете Поштића, магистра нових ликовних медија, за вршиоца дужности директора Галерије ликовне уметности поклон збирке Рајка Мамузића у Новом Саду.

На данашњој седници прихваћене су информације у којима су сумирани резултати јесењих пољопривредних радова – жетве, бербе јарих усева и сетве јесењих и озимих култура, као и о воћарској производњи у АП Војводини у 2016. години.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs