Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 07. јун 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 07. јун 2017. .

Покрајинска влада је на данашњој седници усвoјила Предлог покрајинске скупштинске одлуке о ребалансу буџета АП Војводине за 2017. годину, чији је укупан износ 66,1 милијарда динара. Предлогом ребаланса, актуелни покрајински буџет повећан је за готово 2,5 милијарди динара, односно за 3,9 одсто.

Практично целокупан износ повећања буџета биће усмерен у капитална улагања и то у свим деловима Покрајине. Реч је, пре свега, о улагањима у области саобраћајне инфраструктуре, за шта ће бити издвојено око 618 милиона динара.

Уз то, 423 милиона динара биће усмерено у инвестиције у области здравства и социјалне заштите. Од тога, 213 милиона је намењено за реконструкцију и обнову здравствених објеката, а 210 милиона за набавку нове опреме.

Додатна средства биће издвојена и за улагања у области образовања, па ће у обнову објеката предшколских установа и основних и средњих школа бити усмерено око 320 милиона динара, а још 50 милиона биће издвојено за адаптацију њихових спортских игралишта.

Предлог ребаланса покрајинског буџета који је Покрајинска влада данас усвојила и који ће бити упућен Скупштини АП Војводине на усвајање, предвиђа и да се за капиталне инвестиције у области водопривреде и заштите животне средине, додатно усмери 252 милиона динара.

Најзад, предлог ребаланса омогућава и да се за већ започету градњу Научно-технолошког парка у Новом Саду усмери 110 милиона, да 112 милиона буде издвојено за наставак реконструкције Народног позоришта у Суботици и да се са 87 милиона динара подржи пројекат „Нови Сад – Европска престоница културе 2021“.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs