Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 12. јул 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 12. јул 2017. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао потпредседник Ђорђе Милићевић, дала сагласност на измене програма пословања више покрајинских предузећа и установа и тиме остварила услове да ове покрајинске институције средства, која су ребалансом покрајинског буџета опредељена за инвестиције, реализују за нове развојне програме.

Покрајинска влада је тако данас дала сагласност и на измене и допуне годишњег програма пословања ЈВП „Воде Војводине“, чиме је обезбеђено да додатна средства буду усмерена у одржавање система за одводњавање, за изградњу и реконструкцију водних објеката и регионалних каналских система, али и на активности које се односе на програм изградње система за наводњавање.

Изменом програма пословања „Вода Војводине“ за 2017. годину, између осталог, средства у висини од 154,9 милиона динара намењена су за пројекат изградње насипа на Сави од Хртковаца до Јарка и санацију критичног места на левој обали Саве у зони Гомолаве. Изградњом и санирањем насипа коначно ће бити решен такозвани „сремскомитровачки одбрамбени рејон“, који је током поплава 2014. године био најкритичније подручје и, након четири године, ова насељена места уз Саву и пољопривредно земљиште у залеђу ће бити заштићени од поплава.

Систематско и редовно одржавање каналске мреже у функцији одводњавања изискује знатна средства, и зато ће за ову намену бити повећан износ за 45 милиона динара. Наиме, 2010. године у Војводини је било угрожено подземним водама чак 300.000 хектара пољопривредног земљишта, што је 20 одсто обрадивих површина.
Ове године, у време великих сезонских падавина је то износило свега 0,1 одсто, тако да су ове пољопривредне површине могле бити обрађене и искоришћене за развој пољопривреде.

Укупан обим овогодишњих инвестиција у водопривреди је значајно већи него ранијих година, што ће још допринети унапређењу система заштите од поплаве и подизању квалитета потребних услова у сегменту наводњавања.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs