Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 15. новембар 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 15. новембар 2017. .

Покрајинска влада је на данашњој седници анализирала рад локалних самоуправа са становишта њихове ефикасности за професионално пружање услуга грађанима, као и њихове спремности за спровођење пројеката којима се обезбеђује економски развој, на основу материјала који је припремио Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

На седници је констатовано да су канцеларије за локални економски развој (ЛЕР) организоване у оквиру општинских и градских управа, углавном са високообразованим кадровима, пружиле квалитетнији рад у односу на претходни период, што за резултат има већи број припремљених и реализованих пројеката из скоро свих области из изворног делокруга општине.

У већини јединица локалне самоуправе месне канцеларије су умрежене и информатички повезане са општинским управама, што је добар пут приближавања електронске локалне администрације грађанима сваког насељеног места и предуслов ефикасном пружању услуга грађанима у месту становања.

У 36 општина и градова на територији Војводине уведен је стандард пружања свих услуга грађанима, као и пријем и пружање документа на једном месту, кроз оснивање услужних центара и грађани су задовољни њиховим радом.

Међутим, пружање услуга „системом 48“, односно пружањем одговора на захтеве у року од 48 сати, није оправдало сврху увођења. Наиме, овај систем је уведен у 35 јединица локалне самоуправе, али функционише само у 10 локалних самоуправа. Разлози некоришћења су незаинтересованост грађана за коришћење понуђених услуга, као и техничке природе, што поставља питање одговорности локалних самоуправа које су за увођење овог пројекта добиле средства из буџета Покрајине.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs