Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 14. март 2018.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 14. март 2018. .

Предлогом ребаланса покрајинског буџета за 2018. годину, који је на данашњој седници утврдила Покрајинска влада, планирана су нова инвестициона улагања у висини од 1,6 милијарди динара у здравство и водопривреду на територији АП Војводине.

За капиталне инвестиције у систем здравствене заштите, предложеним ребалансом планира се једна милијарда динара за најхитније потребе здравствених установа чији је оснивач АП Војводина. Средства ће бити утрошена за набавку савремене медицинске опреме, као што су магнетна резонанца, ЦТ уређаји, ангио-сала за неуролошке болести, мамографи и друга опрема.

Шесто милиона динара намењено је Јавном водопривредном предузећу „Воде Војводине“, за инвестициона улагања у четири приоритетна пројекта у функцији заштите и коришћења вода на територији АП Војводине.

Ради се о наставку радова на обалоутврди "Гомолава", на реци Сави код Хртковаца, за санацију критичног места на обали Дунава на локалитету Лабудњача код Вајске, за реконструкцију црпне станице Бездан 2 и за пројекат ревитализације Великог бачког канала.

Предложеним ребалансом, актуелни покрајински буџет увећава се за 1,9 милијарди динара или за око 2,8 одсто: 1,6 милијарди за инвестициона улагања из задужења и 300 милиона динара су пренета средства из ранијих година.

Укупна средства у буџету након усвајања ребаланса износиће 70.466.375.048,87 динара, а фискални дефицит утврђен је у износу од 5,65 милијарди динара, односно у висини од 8,9 процената у односу на планиране приходе за 2018. годину.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs