Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 19. октобар 2018.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 19. октобар 2018. .

На седници Покрајинске владе, којом је председавао Игор Мировић, обезбеђено је 20 милиона динара за израду техничке документације постојећег стања изведених радова на објекту Гинеколошко акушерске клинике Клиничког центра Војводине и израду техничке документације за извођење радова. Подсетимо, извођач радова ангажован на реконструкцији дела новосадског породилишта, је 2012. године обуставио планиране радове и проневерио око 250 милиона динара, због чега се води судски поступак против одговорних лица пред надлежним судом.

Данас, Покрајинска влада обезбеђује средства за ревизију и ново пројектовање ове велике инвестиције, како би се објекат новосадског породилишта напокон реконструисао и ставио у службу грађана.

Институту за плућне болести Војводине у Сремској Каменици обезбеђено је 50 милиона динара за набавку апарата за компјутеризовану томографију који ће служити за неопходни скрининг становника под ризиком за обољевање од карцинома плућа.

Средства су обезбеђена и за неопходну медицинску опрему за Ургентни центар, као што су РТГ апарат, апарат за анастезију за ангио-салу и два „Ц лука“ за потребе снимања лежећих пацијената, те за опремање Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију и Клинике за оториноларингологију и хирургију главе Клиничког центра Војводине. Из покрајинског буџета финансираће се и 120 болничких, електричних и хидрауличних кревета у Општој болници у Панчеву.

За радове на побољшању услова у више основних и средњих школа, као и установа ученичког и студентског стандарда у АП Војводини, прерасподелом буџетских средстава обезбеђено је више од 25 милиона динара.
Износ од 15 милиона динара издвојен је Покрајинском заводу за заштиту споменика културе за финансирање обнове фасаде Владичанског двора у Новом Саду.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs