Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 21. новембар 2018.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 21. новембар 2018. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, задужила Покрајински секретаријат за здравство да у буџету за 2019. годину планира средства у износу од 25 милиона динара, за набавку покретног мамографа и спровођење скрининга за рано откривање рака дојке који спада у десет водећих дијагноза као узрок хоспитализације у Војводини у 2017. години.

Циљ пројекта је да се обезбеди већа доступност мамографских прегледа за рано откривање и лечење тумора дојке, посебно женама у сеоским срединама, где постоји недостатак мамографа.

Реализацијом пројекта заинтересованим женама старости 45 - 49 година, као и другим женама које нису обухваћене Националним програмом и нису у циклусу праћења већ дијагностикованих промена, биће омогућено да добровољно, без накнаде, у месту свог пребивалишта, обаве мамографски преглед.

Покрајинска влада данас је издвојила 3,2 милиона динара Црвеном крсту Војводине, за набавку комби возила потребног за превоз социјално угрожене деце, старих особа и волонтера, као и 2,5 милиона динара Дому за душевно оболела лица „1. октобар” Стари Лец, за реконструкцију крова на објекту амбуланте.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs